stenålderskost

Välkommen till min blogg! Jag äter enligt stenålderskosten för att förbättra min hy, och här tipsar jag om maträtter som är (mer eller mindre) 'tillåtna' enligt dieten. Jag skulle nog inte rekommendera någon att följa mina tips slaviskt, då jag inte är dietist eller expert inom området på något sätt. Men låt dig gärna inspireras! Och lämna gärna en kommentar eller två!

Dag 22

Publicerad 2013-01-28 22:19:06 i Lunch/middag,

Dagens lunch respektive middag. Salladen och bönorna fick vara med båda gångerna. Som jag har påpekat förut: varken bönor eller köttfärs är helt stenålderskost-riktigt, men jag äter allt kött och alla grönsaker, utan begränsningar. Orkar inte vara alltför petig!
 
 

Det här med förbud...

Publicerad 2013-01-26 18:29:00 i Allmänt,

Som jag skrev innan har jag bestämt mig för att sluta äta saltade nötter, vilket indirekt innebär att jag kommer att sluta äta nötter överhuvudtaget, eftersom det inte finns så många sorter som jag gillar i naturell form.
 
Det här med förbud alltså. Tidigare, när jag åt normalt, brukade jag sätta upp diverse förbud för mig själv. Jag har till exempel inte ätit godis sen i oktober, då jag helt enkelt bestämde mig för att sluta äta det. Egentligen borde det vara jobbigt att göra såhär, att helt tvärt sluta äta något man gillar. Men på något konstigt sätt tycker jag att det känns befriande. De senaste veckorna har jag "överätit" nötter, och jag vet att om jag tillåter mig själv att fortsätta äta nötter så kommer jag även fortsätta att överäta. Jag kan helt enkelt inte säga åt mig själv att "bara äta lite mindre". Så igår kväll när jag kände mig så där mätt tyckte jag att det kändes skönt att säga "Från och med imorgon äter jag inga fler nötter", för då visste jag att det inte skulle finnas någon risk för mer överätande. 
 
Jag förstår att detta samtidigt är dumt. Sätter man en förbudsskylt mellan sig själv och något man gillar blir det förbjudna bara ännu mer åtråvärt. När jag en dag bestämmer mig för att äta godis igen kommer jag antagligen inte kunna behärska mig, eftersom det har varit förbjudet så länge. 
 
Men faktum är att mitt godissug är borta, puts väck! När andra äter godis kan jag tänka att "Det där hade varit gott", men det infinner sig aldrig något sug som tar överhanden, vilket är väldigt skönt. Så det finns väl både för- och nackdelar med att neka sig själv godsaker, precis som med allt annat.
 

En nöt jag nog kommer att fortsätta äta är valnöt. Den smakar bra som den är, utan salt.

You're all nuts!

Publicerad 2013-01-26 10:29:43 i Frukost,

Så fort helgkänslan infann sig igår tyckte jag att jag var värd att köpa en påse nötter, så det gjorde jag. Men det slutade inte där. När jag kom hem till mamma och pappa åt jag fler nötter, och när jag sedan skulle ta tåget hem köpte jag ytterligare en påse. Mättnadskänslan jag hade när jag kom hem var inte skön. Här och nu sätter jag stopp för intaget av saltade nötter. Det är ju trots allt fusk inom stenålderskosten.
 
Nu har jag ätit en stadig frukost bestående av äggröra, äpple och kokt skinka och tänkte ge mig ut på en liten shoppingrunda.
 
Ni får några gamla frukostbilder:
 
 
 
 
 
 

Dag 18

Publicerad 2013-01-24 13:31:45 i Frukost, Lunch/middag,

Känner mig så duktig som har klarat såhär många dagar!
Känner mig mindre duktig som har bloggat för lite de senaste dagarna. Här kommer i alla fall bilder på gårdagens frukost, måndagens middag och dagens lunch:
 
Stekt fläskytterfilé med sallad, haricots verts, cocktailtomater och avokado 
 
Lax med spenat, sallad, sojabönor och sparris
 
Ägg, äpple, kokt skinka och grönt tranbärste

Stolt

Publicerad 2013-01-21 12:46:12 i Allmänt,

Igår hade jag mamma och pappa över på fika. Jag hade bakat en banankaka och pappa hade köpt med sin jättesöta minisemlor, frallor från Gateau, en kanelbulle och någon annan bulle (han visste inte att jag går på stenåldersdieten). Jag fick ju såklart lite dåligt samvete när han hade köpt med sig så mycket och jag inte åt någonting av det, men jag menar att det inte funkar om man hela tiden ska äta för andras skull. Så jag höll mig till melon, en apelsin och en kopp te medan de mumsade i sig av allt det goda. Såhär i efterhand är jag STOLT!

Lunch dag 15

Publicerad 2013-01-21 12:43:00 i Lunch/middag,

Jag har precis ätit mitt livs godaste köttfärssås, tillagad av ingen mindre än moi. Nötfärs, tomatpuré, hackad lök, riven morot, cocktailtomater, salt, peppar och så den magiska kryddan kanel. Ja, jag har blivit kanelfrälst. 
 

Utvärdering vecka 2 - mål vecka 3

Publicerad 2013-01-20 11:12:00 i Utvärdering - mål,

Även andra veckan har gått bra. Jag är stolt över att kunna säga att jag inte har fuskat med maten en enda gång!  Det har uppkommit flera situationer då jag har lockats att äta annat än stenålderskost, men min självdisciplin har vunnit kampen alla gånger.
 
I torsdags var det filmkväll med ett gäng kompisar och som vanligt fanns det godis, chips, läsk och en massa olika sorters kakor. Och så äpplena som jag tog med, och som jag höll mig till hela kvällen. I fredags skrev jag tenta i sex timmar, och hade laddat med nötter, frukt och vatten istället för godis och läsk som många andra tar med sig. Efter tentan gick vi ut och åt på restaurang, och då valde jag en räksallad. Avstod från brödet och dressingen som serverades till och njöt istället av räkorna och grönsakerna. Ja, detta var några exempel på hur jag har lyckats i situationer då det har varit lätt att falla dit. 
 
En sak jag är mindre nöjd med är intaget av nötter. Det har blivit lite för mycket av den varan de senaste dagarna. Igår åt jag ju som tidigare nämnt så mycket nötter att jag varken orkade äta lunch eller middag. Nötter har visserligen många fördelar, men de innehåller onekligen många kalorier. 
 
Hur har det gått med de mål jag satte upp för veckan då?
  • Inte dricka någon lightläsk alls: CHECK!
  • Byta ut en del av frukten jag äter mot grönsaker: På den här punkten har jag inte lyckats helt, men några gånger har jag tänkt på det och tagit grönsaker till mellis istället för frukt.
Mål för veckan som kommer:
  • Byta ut frukt mot grönsaker i högre grad.
  • Äta färre nötter.
Nu kör vi, vecka 3!

Söndagfrukost

Publicerad 2013-01-20 10:50:15 i Frukost,

Godmorgon!
 
Idag blev det en massa frukt till frukost. Apelsin, melon, mango, plommon och så några skivor rökt kalkon.
 

Mätt på nötter

Publicerad 2013-01-19 19:57:03 i Allmänt,

Idag har jag inte ätit något annat än frukt och nötter. Medger att detta inte är bra, men det bara blev så. Gick upp vid 11-tiden och åt ett äpple, en halv mango och lite nötter till frukost. Lite senare skulle jag fika med en kompis vilket är väldigt svårt när man bara "får" äta stenålderskost. Liksom de flesta andra caféer hade just det här caféet bara mackor och kakor. Fortfarande mätt efter frukosten nöjde jag mig med en smoothie. Försäkrade mig om att den inte innehöll något annat än frukt innan jag köpte den.
 
När jag kom hem vid 16-tiden kändes det för sent att äta lunch så jag åt ett äpple, en apelsin och ännu mer nötter. Ganska mycket av det sistnämnda om sanningen ska fram. Har liksom småätit på dem under hela dagen. Nu är klockan 20 och jag har inte ätit middag än. Om bara några minuter kommer några kompisar över på förfest så det lär inte bli någon middag. Jag är för övrigt fortfarande mätt av nötterna och börjar fundera över hur många kalorier jag har fått i mig i nötform, men jag ska försöka att inte tänka på det...

Tentadags!

Publicerad 2013-01-18 09:03:57 i Allmänt,

 
Det dagliga citronvattnet intaget, frukost uppäten (i princip samma som igår) och nu ska jag plugga lite till innan tentan som går av stapeln om exakt fem timmar.

Lunch dag 11

Publicerad 2013-01-18 09:01:19 i Lunch/middag,

Det blev lax till lunch igår igen. När jag veckohandlade i söndags köpte jag kyckling, köttfärs och lax så det blir någon av de tre till både lunch och middag hela den här veckan. Borde i och för sig lära mig att variera tillagningen av dem. Anyway, igår åt jag laxen med spenat och vid sidan av hade jag en sallad med vita bönor, gurka, selleri och romansallad. Bönor ingår egentligen inte i stenålderskosten men äh, grönsak som grönsak känner jag.
 

Middag dag 9, frukost dag 11

Publicerad 2013-01-17 08:16:00 i Frukost, Lunch/middag,

Jag som var så duktig på att uppdatera, vad hände? Jo, i tisdags halkade jag och dagen slutade på akuten, och igår jobbade jag hela dagen. Men nu är jag tillbaka med nya krafter och det där eventuellt brutna revbenet hindrar inte mig på något sätt!
 
 Tisdagens middag. Insåg nu att den här bilden inte ser så himla fräsch ut. Men gott var det, det kan jag intyga! Biffarna gjorde jag på blandfärs, ett ägg, hackad lök och riven morot. Resterna blev gårdagens middag.
 
Dagens frukost, intagen för 10 minuter sedan. Jag experimenterade lite med äggröran. Egenligen hade man ju velat ha i lite mjölk (eller ännu hellre grädde) men idag piffade jag till den med kanel. Det smakade faktiskt riktigt bra! Dessutom ska kanel enligt många källor öka ämnesomsättningen. En annan ingrediens som ska ha samma effekt är ingefära. Ska försöka använda det mer för det är ju gott!
 
 

Mätt

Publicerad 2013-01-14 14:23:31 i Allmänt,

Nu känns det så där igen. Som att jag har ätit jättemycket trots att jag nog inte har det...
 
Frukost
2 ägg
1 äpple
1 pressad apelsin
 
Mellanmål 1
5 minimajs
4 cocktailtomater
Ca 10 mandlar
 
Lunch
1 laxfilé
Spenat
Sallad, gurka & tomat
 
Mellanmål 2
1 äpple
1 apelsin
 
Och så en halvtimmes jogg på det.
Det är väl lagom? Känner mig dock fortfarande proppmätt. Jag borde nog ha känt efter en stund efter lunchen om jag verkligen fortfarande var hungrig innan jag stoppade i mig två frukter.

Fruktmellis

Publicerad 2013-01-14 13:07:00 i Allmänt,

Jag sa ju att jag skulle äta lite mindre frukt och lite mer grönsaker. Sagt och gjort, till förmiddagsmellis blev det minimajs, cocktailtomater och mandlar.
 
Dock blev det ett fruktmellis direkt efter lunchen. Jag kände mig inte helt mätt på laxen, och eftersom jag hade planerat att jogga en runda fyllde jag på med ett äpple och en apelsin.
 

Laxlunch

Publicerad 2013-01-14 13:05:00 i Lunch/middag,

 
Jag måste nog öva lite på finare uppläggningar...
Lunchen bestod i alla fall av lax (kryddad med salt, peppar, cayennepeppar och paprikapulver), sallad, gurka och tomat med valötter samt spenat. Strödde lite krasse över laxen också som en final touch!
 

Frukost

Publicerad 2013-01-14 08:09:00 i Frukost,

Jag vet, min frukost har sett i princip likadan ut varje dag. Det är bara det att ägg är så himla gott. Och äpple är så himla gott. Idag blev det dessutom en apelsinshot. En pressad apelsin helt enkelt.

Utvärdering vecka 1 - mål vecka 2

Publicerad 2013-01-14 07:40:42 i Utvärdering - mål,

Första veckan har gått riktigt bra! Det har känts bra hela vägen och endast vid ett fåtal tillfällen har jag tappat motivationen litegrann. Belöningen kom nu imorse när jag ställde mig på vågen och den visade minus ett kg. Normalt sett brukar jag väga som mest på måndagmorgnar, eftersom det finns en tendens att äta och dricka med på helgen, men idag vägde jag mindre än vad jag gjort på länge. För att nämna de felsteg jag trots allt har gjort:
  • En lökring på restaurang i lördags
  • Spaghetti carbonara igår när jag lagade mat med kompisar
  • Lightläsk fredag kväll och lördag kväll
Inför veckan som kommer har jag ett par mål:
  • Inte dricka någon lightläsk alls
  • Byta ut en del av frukten jag äter mot grönsaker
Nu kör vi, vecka 2!

Middag

Publicerad 2013-01-13 18:15:00 i Lunch/middag,

Såhär såg gårdagens middag ut. Den där caesarsalladen på restaurangen alltså.

Om det var klurigt att äta stenålderskost på restaurang igår, så kommer det att bli ännu klurigare idag. Jag och 3-4 kompisar ska laga och äta middag tillsammans hos en av tjejerna. Jag vill inte gå runt och skrika ut att jag äter enligt stenåldersdieten, helst vill jag vara så diskret som möjligt med det, för det känns som att folk tycker att man är tråkig när man går på en diet. Funderar på att föreslå att vi ska göra tacos, så kan jag äta kött och en massa grönsaker och skippa brödet. Vi får se, nu ska jag i alla fall möta de andra i affären!

Brunch, typ.

Publicerad 2013-01-13 13:40:00 i Frukost,

Det blev en ganska stressig morgon och förmiddag med en massa fläng hit och dit, så jag hann inte få i mig en ordentlig frukost. Blev ett äpple och mitt daliga citronvatten vid 10-tiden och sedan en apelsin, en avokado och några valnötter vid 12-tiden. Just nu tar jag en liten paus från tentapluggandet och dricker te och äter mandlar. Gott!

Restaurangbesök 2

Publicerad 2013-01-12 22:21:33 i Lunch/middag,

Kvällen bjöd på mitt andra restaurangbesök under den här stenålderskostveckan. Lite klurigt är det allt att gå ut och äta om man samtidigt ska hålla sig till dieten. Det finns sällan några rätter som är helt okej. Ikväll blev det en caesarsallad samt en liten portion kycklingvingar. Caesarsalladen beställde jag utan dressing. Kvar var kyckling, bacon, salladsblad, parmesan, tomat och krutonger. Krutongerna rörde jag inte. Parmesanosten var svårare att undvika då den var riven och spridd över hela rätten. Övriga ingredienser var tillåtna.
Kycklingvingarna serverades med morotsstavar och en dipsås. Såsen rörde jag inte. Dock var själva vingarna dränkta i någon sorts tomatsås som var lite svår att undvika. Inte hela världen dock.
 
Efter denna måltid gick vi och såg Wallander på bio. Med mig hade jag vindruvor och rostade mandlar, i princip samma som gårdagens kvällssnack alltså. Samma mättnad infann sig idag efter de där nötterna. Men som sagt, en skön mättnad. Ofta vill jag stoppa i mig något när jag kommer hem på kvällen, men ikväll borstade tänderna direkt och tänkte inte mer på det! FIlmen var för övrigt helt okej, inte så värst spännande egentligen men sevärd enligt min mening.
 
GODNATT

Helgfrukost

Publicerad 2013-01-12 15:34:00 i Frukost,

Scambled eggs, stekt serranoskinka och ett äpple.

Under resten av dagen har jag ätit ett äpple till förmiddagsfika, en laxfilé med spenat och majs till lunch och ytterligare ett äpple och några vindruvor till eftermiddagsfika. (Det får nog räcka med äpplen för dagen.)

Känns som att jag har ätit jättemycket idag och jag känner mig ovanligt 'tjock', men när jag ser det såhär i text är det ju inte så värst mycket. En sak jag har tänkt på är att jag ska byta ut en del av frukten jag äter mot grönsaker. Frukt är ju faktiskt ganska sött, och jag tror att jag äter för lite grönsaker. Det får bli nästa veckas fokus - idag är jag bara stolt över att jag har klarat (snart) sex dagar utan felsteg!

Middag och fredagsmys

Publicerad 2013-01-11 21:25:18 i Lunch/middag,

Ikväll har jag ätit middag med mamma och lillebror. Det blev en liten tapasbuffé bestående av bland annat krabbklor, rostbiff, lufttorkad skinka, oliver och melon. Gottgott!
 
Efter middagen slog vi oss ner vid TV:n och jag mumsade på vindruvor och macadamianötter. Det är inte lite energi de innehåller, de där nötterna! Jag köpte en 80-gramspåse, ca 1 dl, vilket motsvarar runt 580 kcal! Jag och mamma delade, men jag åt utan tvekan fler så jag fick nog i mig en 50-60 gram. Känner nu vilken mättrad de bidrar till. Men det är en bra mättnad - en sådan som gör att man inte vill äta mer utan känner sig nöjd. Blir man å andra sidan mätt av chips, godis och liknande får man ju samtidigt ett sug efter mer. Nötter är alltså bättre av flera anledningar!
 
 

Dipp

Publicerad 2013-01-11 11:17:00 i Allmänt,

Igår när jag förberedde min lunchlåda fick jag en liten dipp. När jag stod där och fyllde burken med salladsblad kände jag att det hade varit bra gott med lite pasta och dressing också. Eller matvete. Eller varför inte en lunchlåda bestående av spagetti och köttfärssås?
 
Men sedan påminde jag mig själv om varför jag gör det här. Kan några veckors slit leda till att jag en vacker dag står där utan ett ansikte fullt av finnar så kommer det lätt att vara värt det. Dessutom är det inte bara slit; det finns så himla mycket gott man kan äta trots att man begränsar sig så pass mycket som jag gör.
 
Idag är det fredag och nog är jag lite orolig över att helgen ska bjuda på frestelser jag inte kan motstå. Just den här helgen kommer dock att bli ganska lugn på den fronten. Eftersom vi har tenta nästa vecka blir det ingen utgång och överlag inte så mycket umgänge med vänner. Ikväll efter jobbet ska jag vara hemma med mamma och äta middag och bara ta det lugnt. Mamma respekterar den kosthålling jag för just nu så det blir inga problem. Imorgon ska jag plugga hela dagen så då kan jag lägga upp dagens kost helt själv. På kvällen ska jag nog på bio och då tänkte jag ta med mig frukt och nötter. Något jag åt väldigt mycket senast jag körde med stenåldersdieten är macadamianötter. Har knappt ätit det sen dess men det får nog bli några sådana ikväll eller imorgon.
 
 
Hoppas att ni får en trevlig helg!

Fredagsfrukost

Publicerad 2013-01-11 10:01:10 i Frukost,

Dagens frukost blev lite lyxigare än vanligt med stekt ägg, korv, äpple och kiwi. Korv är ju egentligen inte bra stenåldersmat, men som sagt, jag tänker äta allt kött, så är det bara!
Enligt listan som jag lade upp igår är ägg inte heller förenligt med stenålderskosten, men idag hittade jag en sida som sa motsatsen: http://www.livsportalen.se/diet/stenalderskost/
Jag kommer i alla fall fortsätta att äta ägg!
 

Riktlinjer

Publicerad 2013-01-10 20:11:19 i Allmänt,

Enligt listorna nedan äter jag inte strikt stenålderskost. Ägg har jag ätit varje dag den här veckan och köttfärs känner jag på mig att jag inte kommer att undvika. Jag bryr mig dock inte så mycket om att vara striktstriktstrikt. Så länge jag håller mig till att äta kött (vilket kött det än är), fisk, grönsaker, frukt, bär och nötter så är jag nöjd!
 

Mat du bör undvika i stenålderskosten.

  • Feta fläskkotletter             49 %  protein och 51 %  fett
  • Lammkotletter                   49 %  protein och 51 %  fett
  • Fläskbog                           45 %  protein och 55 %  fett
  • Kokt färsk skinka             39 %  protein och 61 %  fett
  • T-benstek                          36 %  protein och 64 %  fett
  • Kycklinglår                        36 %  protein och 64 %  fett
  • Köttfärs                             35 %  protein och 63 %  fett
  • Ägg                                    34 %  protein och 62 %  fett
  • Bacon                                21 %  protein och 78 %  fett 

 

Mat som du kan äta med i stenålderskosten.

  • Kalkonbröst              94 %  protein och 5 %  fett
  • Kokta räkor               90 %  protein och 10 %  fett
  • Kokt hummer            89 %  protein och 5 %  fett
  • Rödspätta                 87 %  protein och 13 %  fett
  • Kokt krabba              86 %  protein och 10 %  fett
  • Kokt makrill              82 %  protein och 18 %  fett
  • Rådjurstek                81 %  protein och 19 %  fett
  • Helgeflundra             80 %  protein och 20 %  fett
  • Fläskfile (mager)       72 %  protein och 28 %  fett
  • Kokt tonfisk               68 %  protein och 32 %  fett
  • Kalvstek                     68 %  protein och 32 %  fett
  • Kycklingbröst            63 %  protein och 37 %  fett
  • Kokt lax                      62 %  protein och 38 %  fett
  • Magra fläskkotletter  62 %  protein och 38 %  fett
  • Blåmusslor                58 %  protein och 24 %  fett

Frukost & mellanmål

Publicerad 2013-01-10 15:43:57 i Frukost,

Dagens frukost: för fjärde dagen i rad två stycken kokta ägg med frukt, den här morgonen blev det ett äpple och en kiwi.

Till lunch hade jag gjort en sallad på gårdagens rester: strimlat kött, sallad, avokado och äpple.

Nyss hade jag en stund över innan jobbet så jag köpte en fruktsallad på Starbucks. Svindyr, men ibland måste man få unna sig!

Frukost och lunch dag 3

Publicerad 2013-01-09 19:02:52 i Frukost, Lunch/middag,

Började som vanligt (om det räknas som en vana efter tre dagar) dagen med ett glas citronvatten. Surt och uppfriskande!
 

Till frukost blev det två ägg och ett äpple. Saltet ska man väl försöka dra ner på men det är ju så gott med flingsalt på kokt ägg!
 
 
Lunch intogs idag på Godset i Lund. Det fanns ingen ren stenålderskost, inga sallader eller så, men jag gjorde det bästa av situationen, beställde lax och skippade potatisen. Såsen var lite svår att undvika för den var liksom all over the place, men jag åt så lite jag kunde av den.
 
 
När jag kom hem väntade ett härligt fruktfat i köket!
 

Lunchbox

Publicerad 2013-01-08 23:10:15 i Lunch/middag,

Dagens lunch blev rester från gårdagens middag, som för övrigt såg ut såhär:
 
Biffarna gjorde jag med blandfärs, ett ägg, lite senap, salt och peppar. 
 
Nu har jag precis kommit hem från filmkväll hos några kompisar. Vi är ett gäng som ses nästan varje vecka och det ser i princip alltid likadant ut i "matväg". Alla tar med sig något ätbart och det slutar med att vi har flera olika sorters kakor (idag var det fyra olika sorter), två sorters chips, dippa, läsk och ibland godis. Jag hade inte hunnit äta middag innan jag gick dit idag, så jag köpte med mig en sallad på vägen, bestående av parmaskinka, tomat, gurka, valnötter och rödlök. Bad dem att inte hälla på dressing och skippade brödet de skickade med. Resten av kvällen höll jag mig till frukt - ett äpple och ett päron. Onyttigheterna rörde jag inte.
 

Frukost och lunch

Publicerad 2013-01-07 12:49:51 i Frukost, Lunch/middag,

Till frukost blev det ännu mer C-vitamin i form av en grapefrukt. Därtill två ägg.
 
Lunchen blev lite fusk. Jag har inte hunnit handla så jag fick skrapa ihop det vi hade i kylen och göra det bästa av situationen kostmässigt. Det blev två wienerkorvar (fusk, men åtminstone kött i av något slag), skivad apelsin med hackade valnötter samt någon form av röra med bladspenat, finskurna rödbetor och majs. Det satt fint efter
några kilometer i joggingspåret!
 

 
 
 
 

Dag 1

Publicerad 2013-01-07 10:00:24 i Allmänt,

Stenåldersdieten var något av det första jag tänkte på när jag vaknade för en stund sedan. Det måste ju betyda att jag är redo att sätta igång! Och jag känner mig laddad! Ordet "diet" får nog allt som oftast en negativ klang. Det är lätt att tänka på allt man inte får äta. Att inte se annat än salladsblad framför sig. Möjligtvis blir det så för mig om ett tag, men just nu ser jag bara mängder av goda måltider bestående av kött, fisk och härliga grönsaker framför mig!
 
Den svåra biten grundar sig för tillfället på min livssituation. Studentlivet i Lund innebär en massa festande, nationsutgångar med billig öl, trerätterssittningar för en billig peng, fika i mängder och middagar hemma hos kompisar. När jag körde stenålderskost första gången levde jag ett helt annat liv. Jag bodde hemma hos mina föräldrar och de var villiga att låta mig laga mat och utesluta pasta och liknande. Jag gick på gymnasiet och var inne i slutfasen då de flesta ända satt hemma och fokuserade på slutproven. De gånger vi faktiskt gick ut och festade under den där perioden tackade jag nej till alkohol och jag lärde mig även att tacka nej till kakor och dylikt hemma hos andra.
 
Detta betyder inte att jag inte ska klara det nu - för det ska jag! En positiv sak är att jag har mamma och lillebror med mig. Min bror har problem med sin mage och vill testa att äta gluten- och laktosfritt ett tag för att se om det har något med det att göra. Och mamma vill gå ner några kg i vikt så hon är också pigg på idén att utesluta pasta, ris m.m. Visserligen bor jag inte med dem mer än nu under jullovet, men jag tänker att vi kan uppmuntra varandra på distans.
 
Tänker börja varje dag med ett glas vatten & en pressad citron. Har hört från flera olika källor att det ska sätta fart på förbränningen. Sen om det är sant är en annan fråga, men det kan ju inte skada att få i sig en massa nyttiga C-vitaminer!

Long time no see & nya löften

Publicerad 2013-01-07 00:02:00 i Allmänt,

Ser nu att jag inte har skrivit sedan min 20-årsdag. Time flies - snart fyller jag 22! 
 
Det var ett bra tag sedan jag åt enligt stenåldersdieten, och mycket har hänt sedan dess. Jag har flyttat hemifrån, börjat plugga på universitetet, fått nytt jobb och blivit singel.
 
Och så har jag bestämt mig för att börja med stenålderskost igen. I alla fall prova det ett tag. Jag har inte tänkt igenom det här så mycket, och det är ju ett ganska stort åtagande, men som det ser ut nu är jag peppad! Från och med måndagen den 7 januari 2013 alltså. 
 
Nej nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon kör vi! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela