stenålderskost

Välkommen till min blogg! Jag äter enligt stenålderskosten för att förbättra min hy, och här tipsar jag om maträtter som är (mer eller mindre) 'tillåtna' enligt dieten. Jag skulle nog inte rekommendera någon att följa mina tips slaviskt, då jag inte är dietist eller expert inom området på något sätt. Men låt dig gärna inspireras! Och lämna gärna en kommentar eller två!

Dåligt med bilder

Publicerad 2010-11-24 23:05:21 i Allmänt,

Förlåt. Jag har faktiskt tagit bilder på dagens måltider men inte hunnit lägga in dem i datorn, så ni får dem imorgon istället! Godnatt!

Fuskhelg

Publicerad 2010-11-22 19:25:40 i Allmänt,

Ja, jag har fuskat i helgen. Bigtime. Men det är faktiskt svårt just på helgen när man umgås med mycket människor, äter ute, sover borta, äter frukost i andras hem (ska jag be om omelett då liksom?) och blir bjuden på middag. Men, nu är det måndag - ny vecka - nya tag, värre än så är det inte!

FREDAAAG

Publicerad 2010-11-19 09:10:16 i Frukost,

Godmorgon! Till frukost tänkte jag göra scrambled eggs. Vanligtvis brukar jag ha i mjölk, eller ännu hellre lite grädde, men det blir säkert gott utan också! Bacon är ju inte det ultimata att ha till i det här fallet (magert kött ska det vara!) så jag tar nog skinka istället.

...och till middag...

Publicerad 2010-11-18 19:18:14 i Lunch/middag,

...åt jag kallrökt lax med ett ägg och stuvad spenat. Ja jag vet, spenat IGEN, men det var faktiskt mamma som hade lagat det åt mig när jag kom hem, så det fick bli så.

Grön lunch

Publicerad 2010-11-18 19:17:08 i Lunch/middag,

Favorit i repris!
Det blev köttbullar (igen) med stuvad spenat och guacamole (igen). Konstig kombination? Hm ja, men det brukar det å andra sidan bli när jag ska göra stenåldersvänlig mat. Jag tyckte i alla fall att det var gott!

Frühstück

Publicerad 2010-11-18 09:44:22 i Frukost,

Smoothie bestående av 1 banan, 1 dl frysta hallon & 0,5 pressad apelsin...och ett ägg till det

Rotfrukter

Publicerad 2010-11-17 19:31:56 i Lunch/middag,

Till middag ikväll åt jag köttbullarna som jag lagade igår ( de var supergoda! ) med rotfrukter som jag tillagade i ugnen. Det blev palsternacka, jordärtsskocka, sötpotatis & morötter. Såvitt jag vet är alla rotfrukter bra UTOM potatis, och särskilt sötpotatis (men det är så gott och vi hade det i kylen så jag kunde inte låta bli). Så känner man att man måste äta potatis är det bättre med 'vanlig' potatis än sötpotatis.

Lunch onsdag

Publicerad 2010-11-17 19:23:51 i Lunch/middag,

Kycklingfilé med stekt sqaush och lök, och guacamole som faktiskt blev god även utan crème fraiche. Jag blandade en avocado med lite citronjuice, salladskrydda & peppar.

D-vitamin

Publicerad 2010-11-17 11:20:11 i Allmänt,

Förra veckan var jag och lämnade blodprov på en läkarmottagning, och nu ringde de precis och sa att jag hade D-vitaminbrist. Jag googlade direkt och läste att brist kan förvärra acne. Så nu hoppas vi på att D-vitamintillskott kan förbättra i alla fall lite! Jag ska dit senare idag och hämta ut receptet.

Day two

Publicerad 2010-11-16 22:37:07 i Allmänt,

...accomplished!
Hela förmiddagen stod jag i köket, vilket faktiskt var väldigt mysigt, något man borde göra oftare! Först lagade jag köttbullar (tänkte att det kunde vara bra att ha i frysen) och de blev supergoda! Dessutom runda och fina... Sedan bakade jag äpple- & kardemummamuffins, som jag naturligtvis inte smakade själv, men som luktade väldigt gott och fick bra betyg av mina kompisar som var här och fikade på eftermiddagen.
Till middag åt jag torsk med broccoli, knappt en potatis och liite liite sås (mamma försäkrade mig om att det bara var lite grädde i så jag kände att det var okej) och sedan har jag jobbat och varit ute med hunden. Nu ska jag gå och lägga mig!

Morgondagen

Publicerad 2010-11-15 21:44:25 i Allmänt,

Känns bra efter dag ett i mitt drygt-två-veckors-projekt! Var och handlade innan och köpte kött och frukt och grönsaker, bland annat 500 gram nötfärs som jag ska förvandla till köttbullar imorgon hade jag tänkt. Kl. 13 imorgon kommer tre av mina kompisar hit på fika. Så jag får väl baka något imorgon förmiddag också, men inget som jag själv tänker äta! Jag kan ta en kopp te eller kaffe. Det sistnämnda är något man inte ska konsumera i allt för stor mängd enligt den paleolitiska kosten, och på den fronten ska jag definitivt skärpa mig! Igår drack jag tre koppar...

Dinner 15/11

Publicerad 2010-11-15 21:36:40 i Lunch/middag,

Lax
Detta var inte vad jag åt ikväll. Jag åt blodkorv, vilket jag känner är lite 'fusk'. Bättre än pasta, bröd och liknande känner jag i alla fall, men det innehåller nog lite tillsatser, plus mjöl. Därför lägger jag upp en bild på något som man faktiskt får äta enligt reglerna, och som dessutom ser väldigt gott ut!

Smoothie

Publicerad 2010-11-15 11:27:23 i Frukost,

Det här är min frukostsmoothie, bestående av en banan, ett päron och en clementin. Inte världens godaste kombination får jag nog erkänna, men det var vad vi hade hemma!

DAG ETT

Publicerad 2010-11-15 09:49:50 i Allmänt,

Jag ska försöka se detta som ett experiment som ska pågå november ut, alltså 16 dagar. Homeopati plus stenålderskost. Det har funkat innan, och jag tycker att det borde ge resultat på drygt två veckor. Sedan får vi se om jag fortsätter. Det homeopatiska medel jag har fått heter Lycopodium. Tidigare har jag haft pulsatilla, sepia & sulfur, men inget har funkat jättebra; det kan bli bättre. Det känns lite som att homeopati bara är hokus-pokus, men homeopaten jag går till sa redan från början att man måste ge det tid och ha tålamod, så nu är det precis vad jag gör!

Okej, dag ett. Jag har precis tagit medicinen och nu tror jag att jag ska göra en smoothie till frukost, och lite senare åka och handla 'tillåten' mat. Typ kött. Mycket kött. Och grönsaker.

Motivera mig!

Publicerad 2010-11-13 10:23:20 i Allmänt,

Nä men det går väl lite upp och ner med den där stenålderskosten. Jag VILL klara av att hålla mig till den, speciellt eftersom jag tycker att min acne nu är värre än på länge. I våras var det kombinationen kost + homeopati som hjälpte, och det hjälpte verkligen! Vet dock inte vilket som var den mest bidragande faktorn, eller om det helt enkelt var kombinationen. Igår fick jag ett nytt homeopatiskt läkemedel eftersom det förra inte gav effekt. Så jag tänkte att jag börjar ta det på måndag, och samtidigt ger järnet med kosten.
Men jag behöver motivation! Är det någon av er som är i samma situation? Eller som vill prova stenålderskosten och behöver motivation/någon att dela tankar med? Det att svårt att hålla sig till en kost när både familj och vänner äter som vanligt, och mitt liv består för tillfället av mycket lunch/fika/brunch/middag med mina vänner eftersom ingen av oss läser eller jobbar så mycket. Jag skulle bli jätteglad om någon ville kommentera och uppmuntra mig! TACK

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela