stenålderskost

Välkommen till min blogg! Jag äter enligt stenålderskosten för att förbättra min hy, och här tipsar jag om maträtter som är (mer eller mindre) 'tillåtna' enligt dieten. Jag skulle nog inte rekommendera någon att följa mina tips slaviskt, då jag inte är dietist eller expert inom området på något sätt. Men låt dig gärna inspireras! Och lämna gärna en kommentar eller två!

Fjällbacka

Publicerad 2010-08-30 09:34:07 i Allmänt,

Har tillbringat fyra dagar i Fjällbacka med fem kompisar och vi kom hem igår. Vi har ätit ORIMLIGA mängder mat, och jag kan ju inte direkt säga att det har varit nyttig sådan. Men det gör mig bara mer peppad att återgå till nyttiga vanor nu! En fungerande kamera har jag dessvärre inte än, men den är på lagning så snart kommer det nya bilder! Jag har en del gamla bilder på den andra datorn som jag har tagit under våren, så jag lägger upp några av dem så länge för lite inspiration.

Om det är någon som behöver tips på frukost/lunch/middag idag kan ni ju kolla igenom gamla bilder så länge. Själv är jag sugen på ett kokt ägg och lite frukt till frukost. Annars kan man göra en omelett på två ägg, paprika & skinka (exempelvis). Till lunch/middag tycker jag att det är gott att bara steka nötfärs och äta med en massa grönsaker. Till exempel avokado, gurka, ruccola, tomat, sparris & paprika. Eller värm en fryst laxfilé i ugnen och ät med spenat.
Hoppas att det går bra för er med era matvanor! Ha en bra dag!

Sallad till lunch

Publicerad 2010-08-23 14:40:41 i Lunch/middag,

Kom precis hem från stan och gjorde en sallad till lunch. Det blev en ganska konstig ihopsättning av grönsaker men
det funkade. Det här hade jag i:
Morot (riven)
Gurka
Rödkål
Blandade bönor (vilket EGENTLIGEN inte är stenålder, eftersom det är en baljväxt)
Räkor
Tomat (jag har alltid HATAT tomater, men jag tänkte lära mig att äta det nu. Jag åt en halv idag. En halv körsbärstomat.)
Synd bara nu att min kamera inte fungerar, jag ska lösa det på något sätt! Får väl köpa en ny i värsta fall...

Sjuk

Publicerad 2010-08-20 15:17:19 i Allmänt,

Fortfarande sjuk...tråkigt!
Jag tog ändå en lång morgonpromenad imorse. Jag blir så deppig av att bara sitta inne annars, måste röra på mig! När jag kom hem gjorde jag en omelett till frukost, med två ägg, skinka och paprika. Lite senare åt jag Varma Koppens blåbär- & hallonsoppa. Inte direkt något de hade på stenåldern men den såg så god ut och jag tänkte att min hals skulle kännas bättre efteråt (och det gjorde den).

Back on track!

Publicerad 2010-08-17 15:01:18 i Allmänt,

Sedan början av juli har jag 1) slarvat med kosten 2) blivit ägare av en numera trasig kamera 3) haft begränsad tillgång till internet. Därav dålig uppdatering. Sorry.

NU - är dock två av problemen lösta. Jag har börjat med dieten igen, och har tillgång till både dator och internet. (Kameraproblemet måste dock lösas.) Min dåliga hy (vilket var anledningen till att jag började med stenåldersdieten) har blivit sämre pga allt dåligt jag har stoppat i mig under sommaren. Det visar ju bara att denna dieten verkligen fungerar mot acne! Bara en liten fråga, är det någon som faktiskt läser bloggen (och då menar jag > 1 gång) och är intresserad av att läsa vidare? Är det det så bloggar jag mer än gärna vidare :D
Idag är jag sjuk och har inte orkat fixa någon riktig mat. Till 'lunch' åt jag precis ett rivet äpple med strimlad rökt kalkon och lite kanel över. Låter kanske konstigt men det var helt okej, och dessutom kcal-snålt och enkelt att fixa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela