stenålderskost

Välkommen till min blogg! Jag äter enligt stenålderskosten för att förbättra min hy, och här tipsar jag om maträtter som är (mer eller mindre) 'tillåtna' enligt dieten. Jag skulle nog inte rekommendera någon att följa mina tips slaviskt, då jag inte är dietist eller expert inom området på något sätt. Men låt dig gärna inspireras! Och lämna gärna en kommentar eller två!

20

Publicerad 2011-02-28 18:23:11 i Allmänt,

Halloj! Dålig uppdatering beror på skidsemester och brist på datortillgång. Denna skidsemester har även inneburit en massa godis, efterrätter, österrikisk mat och chips med mera. Vi kom hem i lördags, och igår fyllde jag år. Jag unnade mig såklart att njuta av precis vad jag ville, och jag njöt verkligen. På förmiddagen bakade jag två tårtor som jag bjöd lite släktingar & vänner på. På kvällen var jag ute och åt med mamma, bror & pojkvän. Det var en mucho trevlig dag, helt perfekt! Men efter den här veckan är jag verkligen sugen på nyttigare, lite lättare mat!

Rotfruktslunch

Publicerad 2011-02-16 15:15:31 i Lunch/middag,


Två timmar på gymmet and then this. Morötter, palsternacka & jordärtskocka. Drygt 40 minuter i ugnen med olivolja, salt, peppar & rosmarin.

Laxmiddagen

Publicerad 2011-02-10 09:03:49 i Lunch/middag,

Här är som jag lovade middagen vi lagade igår: sesamstekt lax.
Superenkelt! Skär bara laxfiléerna i kuber, rulla i sesamfrön tills de är helt täckta, och stek i smör. Jag åt med hericots verts till.

tonight

Publicerad 2011-02-09 22:20:45 i Allmänt,

... och ikväll lagade jag och min bror en god och nyttig middag. Postar den imorgon. MED bild..! Efter middagen var vi duktiga och stack ut på en joggingrunda. Ganska kort - 4,6 km - men ändå! Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en bok. Titta in imorgon för ett middagstips!

Lunch på Spot

Publicerad 2011-02-09 22:15:42 i Lunch/middag,

Godkväll!
I förmiddags var jag och klippte mig, och sedan blev det spontan lunch med mamma på Spot (i Malmö). Jag tog en prusciuttosallad, som innehöll lufttorkad skinka, mozzarella, tomat & salladsblad. Den var god och lagom stor för mig just idag, men om man är hungrig ska man inte ta den, eftersom den bestod av ca 2 skinkbitar, minimalt lite mozzarella och 85 % salladsblad.

Måndagslyx

Publicerad 2011-02-07 14:38:37 i Lunch/middag,

Rostasfilè (rester) till lunch efter två timmar på gymmet med Anna & Anna. Med grönsaker (och potatismos). Dock inte lika gott som i lördags när vi åt det med svamprisotto, sparris & rödvinssås.

Sticker...

Publicerad 2011-02-05 08:45:32 i Allmänt,

...iväg och tränar Afrodans på Friskis&Svettis om en timme! Har bara provat det en gång tidigare och det var längesen nu, men då tyckte jag i alla fall att det var jättekul! Någon som brukar gå?

Lite senare ska familjen & farfar ut och äta lunch i stan, det ska bli mysigt. Hoppas att det blir något riktigt gott! Igår till middag åt jag kycklingfilé med potatismos med karl-johansvamp, min favorit. En stenåldersvariant är att mixa ihop andra grönsaker (t.ex. broccoli, palsternacka, blomkål) till en puré. Också gott!
Ha en bra lördag!

Tisdagsgym

Publicerad 2011-02-01 21:09:16 i Träning,

Igår vaknade jag och kände att dagen skulle bli hur tråkig som helst. Och det blev den i stort sett.
Idag vaknade jag och tänkte direkt "Jag sticker till gymmet!". Och det var en av de härligaste gymbesöken på länge! På löpbandet ville jag bara fortsätta springa och springa och springa. Jag körde 120 kcal på crossen, 310 kcal på löpbandet, 70 kcal rodd och sen ytterligare 100 löp. Och sedan ca 1 h styrka + stretching. Riktigt bra kändes det! Och med en sådan start kan resten av dagen inte bli annat än bra! Imorgon ska jag till gymmet igen med Anna.

Lunch tisdag

Publicerad 2011-02-01 14:24:26 i Lunch/middag,

Igår åt lagade jag matvetesallad till middag, med kassler, rödbetor (därav den rödrosa färgen), babyspenat & kronärtskockor. Resterna blev lunch idag. Plus några bitar kalkonbacon som jag hittade på ICA Maxi igår när jag handlade. Det innehåller mindre än hälften så lite kalorier som vanlig bacon, och är lika gott! (Enligt mig.)
Vill ni utesluta kolhydraterna är det bara att byta ut matvetet mot ännu mer goda grönsaker!

... Och därefter ett äpple och lite melon

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela