stenålderskost

Välkommen till min blogg! Jag äter enligt stenålderskosten för att förbättra min hy, och här tipsar jag om maträtter som är (mer eller mindre) 'tillåtna' enligt dieten. Jag skulle nog inte rekommendera någon att följa mina tips slaviskt, då jag inte är dietist eller expert inom området på något sätt. Men låt dig gärna inspireras! Och lämna gärna en kommentar eller två!

Riktlinjer

Publicerad 2013-01-10 20:11:19 i Allmänt,

Enligt listorna nedan äter jag inte strikt stenålderskost. Ägg har jag ätit varje dag den här veckan och köttfärs känner jag på mig att jag inte kommer att undvika. Jag bryr mig dock inte så mycket om att vara striktstriktstrikt. Så länge jag håller mig till att äta kött (vilket kött det än är), fisk, grönsaker, frukt, bär och nötter så är jag nöjd!
 

Mat du bör undvika i stenålderskosten.

  • Feta fläskkotletter             49 %  protein och 51 %  fett
  • Lammkotletter                   49 %  protein och 51 %  fett
  • Fläskbog                           45 %  protein och 55 %  fett
  • Kokt färsk skinka             39 %  protein och 61 %  fett
  • T-benstek                          36 %  protein och 64 %  fett
  • Kycklinglår                        36 %  protein och 64 %  fett
  • Köttfärs                             35 %  protein och 63 %  fett
  • Ägg                                    34 %  protein och 62 %  fett
  • Bacon                                21 %  protein och 78 %  fett 

 

Mat som du kan äta med i stenålderskosten.

  • Kalkonbröst              94 %  protein och 5 %  fett
  • Kokta räkor               90 %  protein och 10 %  fett
  • Kokt hummer            89 %  protein och 5 %  fett
  • Rödspätta                 87 %  protein och 13 %  fett
  • Kokt krabba              86 %  protein och 10 %  fett
  • Kokt makrill              82 %  protein och 18 %  fett
  • Rådjurstek                81 %  protein och 19 %  fett
  • Helgeflundra             80 %  protein och 20 %  fett
  • Fläskfile (mager)       72 %  protein och 28 %  fett
  • Kokt tonfisk               68 %  protein och 32 %  fett
  • Kalvstek                     68 %  protein och 32 %  fett
  • Kycklingbröst            63 %  protein och 37 %  fett
  • Kokt lax                      62 %  protein och 38 %  fett
  • Magra fläskkotletter  62 %  protein och 38 %  fett
  • Blåmusslor                58 %  protein och 24 %  fett

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela