Lunch i backen
Gulaschsoppa. Lämnade såklart brödet.
Gulaschsoppa. Lämnade såklart brödet.
Förra veckan gick smärtfritt bortsett från semlan som jag åt i tisdags. Jag blev bjuden och kunde inte tacka nej.
Och så var det ju fredagen. Bra dag fram till kl 22 ca, då jag främst pga känsloätande satte i mig glass, en muffins och saltade mandlar. Om man bortser från det har jag klarat alla målen! Igen lightläsk, inga nötter överhuvudtaget, jag har lämnat mat på tallriken och ett par gånger har jag tagit grönsaker istället för frukt till mellanmål.
Den här veckan tillbringar jag i Österrike och därför blir det lite köurigare med maten. Jag gör mitt bästa, men det kommer inte att vara lika lätt som hemma. Lunch och middag på restaurang nästan varje dag och alltid i sällskap av andra. Men som sagt, jag gör vad jag kan!
Till lunch stekte jag idag en laxfilé som jag åt med en blomkålspuré som jag gjorde i förrgår. Då tyckte jag att den var god. Idag smakade den mindre bra. Inte för att den blivit gammal och dålig, utan helt enkelt för att den inte föll mig i smaken. Ska försöka experimentera lite så att den blir godare nästa gång jag gör den. Nu hade jag bara blomkål (kokt och mixad), två ägg, salt och peppar i.
Jag gjorde en jordgubbssmoothie idag också. Uppe i vänstra hörnet skymtar laxen som så småningom ska bli lunch, tillsammans med en god puré som jag gjorde häromdagen. Postar ett lunchinlägg senare! Ha en bra dag!
På grund av tidsbrist mellan jobb och tågavgång (är på väg till Göteborg) fick jag köpa middag redan vid lunchtid och förvara den i kylskåpet på jobbet. Det blev en sallad med kyclingspett, mixsallad, ruccola, bönor, majs och avokado (inte allt för olik lunchsalladen bortsett från att de här kycklingspetten var något av det godaste jag ätit på länge!)
När jag väl kommit tillrätta på tåget och var redo att äta insåg jag att jag hade glömt köpa med bestick. Jag fann tillslut en kreativ lösning på problemet. Efter att ha ätit två av kycklingspetten använde jag själva spetten som ätpinnar. Nog för att det var mödosamt att äta majskornen ett i taget, men det var i alla fall bättre än att äta med händerna!
https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2007950/images/2013/pic_51155ac6e087c317de26c5f3.jpg" class="image">
Det blev en stressig lunch på Centralen mellan skola och jobb. Jag slängde i mig maten och hann knappt njuta. En så god sallad förtjänar mer njutning. Kyckling, sojabönor, vita bönor och avokado. Till det en smoothie på..tja, lite olika frukter och ingefära. Något som för övrigt är himla gott i smoothies!
Det blev en smoothie till frukost idag också, den här gången med jordgubbar (och ägg och pressad apelsin, precis som igår). Jättegott, även utan socker!
Inte så stor skillnad jämfört med lunchen. Likadan sallad, likadana bondbönor och likadana räkor, fast lite fler. Och så en avokado och några stora vita bönor. Avokado är nog den godaste grönsak (egentligen frukt) jag vet!
Dagens lunch. Gottgottgott!
Äntligen lite variation i frukosten! Idag gjorde jag en smoothie på frysta hallon, en apelsin och ett ägg. Därtill mitt dagliga glas med citronvatten och ett kokt ägg.
Kokta ägg och kokta äpplebitar med kanel
Sallad, kyckling stekt i kanel, avokado, aubergine och bönor
Ikväll ska jag på middag hos en kompis familj. Både min kompis och hennes mamma är riktigt duktiga i köket så jag vet redan nu att det kommer att bli en god och antagligen ganska avancerad måltid. Som jag tidigare har påpekat är jag av åsikten att man inte ska äta för andras skull. Men precis som för alla andra huvudregler finns det undantag, och detta är ett av dem. Blir man bjuden på middag hos någon annan så äter man av det som bjuds. Punkt.
Att jag gör undantag från stenålderskosten ikväll betyder dock inte att jag tillåter mig själv att äta vad jag vill resten av dagen. Eller det var i alla fall inte det som var tanken. Men så uppstod det ytterligare en undantagssituation. Jag och en kompis hade bestämt att vi skulle bruncha i förmiddags. Jag tänkte att det skulle finnas frukt, köttpålägg, bacon, ägg och grönsaker som jag kunde äta, men utbudet av just de sakerna var inte så stort. Det slutade med att jag åt både bröd, smör, ost, en våffla med grädde och sylt och en liten bit efterrättspaj. Jag ska försöka att inte älta det här allt för mycket, utan istället tänka hur mycket jag njöt av alla de där kolhydraterna. Det var värt det helt enkelt, men det betyder inte att jag kommer att ge upp min kost. Nej, detta var en undantagslördag helt enkelt. En god sådan.
Slängde ihop denna goda lunch på två röda. Endivesallad, bönor, avokado och kalkon.