stenålderskost

Välkommen till min blogg! Jag äter enligt stenålderskosten för att förbättra min hy, och här tipsar jag om maträtter som är (mer eller mindre) 'tillåtna' enligt dieten. Jag skulle nog inte rekommendera någon att följa mina tips slaviskt, då jag inte är dietist eller expert inom området på något sätt. Men låt dig gärna inspireras! Och lämna gärna en kommentar eller två!

Rotfrukter

Publicerad 2010-11-17 19:31:56 i Lunch/middag,

Till middag ikväll åt jag köttbullarna som jag lagade igår ( de var supergoda! ) med rotfrukter som jag tillagade i ugnen. Det blev palsternacka, jordärtsskocka, sötpotatis & morötter. Såvitt jag vet är alla rotfrukter bra UTOM potatis, och särskilt sötpotatis (men det är så gott och vi hade det i kylen så jag kunde inte låta bli). Så känner man att man måste äta potatis är det bättre med 'vanlig' potatis än sötpotatis.

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2011-01-14 09:09:55

Mycket tveksamt om "vanlig" potatis skulle vara bättre. Sötpotatis är egentligen inte släkt med potatis alls och har ett markant lägre stärkelseinnehåll än vanlig potatis. Tror nog att du har missuppfattat detta.

Postat av: Lina

Publicerad 2011-01-17 17:06:58

Hmm okej. Men sötpotatis innehåller ju ganska mycket mer kolhydrater än vanlig potatis, så ur ett stenåldersperspektiv borde väl vanlig vara bättre? :)

Postat av: Markus

Publicerad 2011-04-09 12:52:53

LoL skojjar du? det finns inget direkt samband mellan ett livsmedels procentuella innehåll av kolhydrater och om det är stenålderskost.

Kastanjer(ätbara) innehåller ungefär 39 gram kolisar / 100g. varav ungefär 7 gram är sockerarter och resten stärkelse. 201 kcal Dvs. mycket mer än potatis eller sötpotatis men kastanjer ÄR stenålderskost.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela